Prilikom konfiguriranja 4G NTRIP Master, UART1/UART2 komunikacije (out) moraju biti onemogućene.
U ovom kratkom vodiču ćemo pokriti ovo, za oba simpleRTK2B i simpleRTK3B modula.
simpleRTK2B Budget
- Spojite svoj prijemnik putem POWER+GPS luka
- Otvoren u-center i spojite ga na svoj prijemnik
- Idite na Pogled > Prikaz poruka > UBX-CFG-PRT
- Postavite cilj UART1, kliknite Anketa i zapišite Protocol Out
- Postavite Protokol na nijedan
- Kliknite Pošalji
- Postavite cilj UART2, kliknite Anketa i zapišite Protocol Out
- Postavite Protokol na nijedan
- Kliknite Pošalji
- Idite na UBX-CFG-CFG
- Odaberite Spremi trenutnu konfiguraciju
- Kliknite Pošalji
- Sada ste onemogućili sve komunikacije (out) na UART1 i UART2 i možete nastaviti s programiranjem 4G NTRIP Master
- Ako želite vratiti izvorne postavke, ponovite isti postupak i postavite UART1/UART2 Protocol Out kao što je izvorno bio
simpleRTK3B Pro i simpleRTK3B Heading
- Spojite svoj prijemnik putem POWER+GPS luka
- Pričekajte 10 sekundi
- Otvorite preglednik i upišite http://192.168.3.1/
- Idite na NMEA/SBF Out, zapišite ili napravite snimku zaslona postavki
- Izbrišite sve COM2 postavke
- Spremi postavke u memoriju (donji desni skočni prozor)
- Sada ste onemogućili sve komunikacije (out) na COM2 i možete nastaviti s programiranjem 4G NTRIP Master
- Ako želite vratiti izvorne postavke, ponovite isti postupak i postavite COM2 postavke kao što su izvorno bile
- Predlažemo da odete na Ispravci > Unos > COM2 i postavite RTCMv3, kliknete U redu i Spremite promjene
simpleRTK3B Budget i simpleRTK3B Compass
- Spojite svoj prijemnik putem POWER+GPS luka
- Spojite svoj prijemnik s Upreciseom
- Provjerite ima li vaš prijemnik najnoviji firmware. Možete upisati VERSION.
Za simpleRTK3B Budget Verzija firmvera mora biti >=UM980_R4.10Build20739
Za simpleRTK3B Compass, verzija firmvera mora biti >=UM982_R4.10Build23575 - Za onemogućavanje UART2, upišite: CONFIG RXTYPE COM2 NONE
- Za onemogućavanje UART3, upišite: CONFIG RXTYPE COM3 NONE
- Nemojte spremati promjene putem SAVECONFIG-a, jednostavno resetirajte uređaj nakon što završite kako biste poništili ove posljednje promjene.